В района на жп гара Горна Оряховица е загинал 62-годишен мъж от същия град при инцидент с международния пътнически влак София-Москва. Информацията е потвърдена от местното поделение на Транспортна полиция, съобщи БТВ.

По първоначални данни от започналото разследване, около 23.54 часа миналата нощ при влизане в гарата влакът прегазил мъжа, който по неясни причини бил на релсите. Поради инцидента разписанието на международния влак е забавено с около 50 минути.

От БДЖ съобщават и за друг инцидент - лек автомобил се е блъснал в товарен влак при неправилно преминаване на прелез.

Инцидентът е станал вчера около 16:25 часа на железопътен прелез между гарите Дряново и Соколово. От удара са нанесени леки щети по локомотива. Няма пострадали служители на железницата или пътници от автомобила.

Автомобилът е направил опит да премине прелеза при спуснати бариери и задействана предупредителна сигнализация за наближаващ влак. Той застанал на линията пред приближаващия товарен влак, след което е последвал удар.

Това е 11-ият случай от началото на годината, при който се стига до подобно произшествие при неправилно преминаване на прелез.