Военно-окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинение в съда срещу военнослужещия Г.И. за умишлено убийство с незаконно притежаван пистолет.

Мъжът живеел на семейни начала с основната свидетелка по делото, с която имат четири деца. Отношенията им били обтегнати, поради което периодично се разделяли и събирали.

През месец април тази година военният разбрал, че майката на децата му е заедно с друг мъж в стопанска постройка в казанлъшкото село Енина. Под въздействието на алкохол Г.И. взел от дома си в същото село пневматичен пистолет, преработен като боен, който притежавал незаконно. Отишъл до постройката и започнал скандал с другия мъж- А.Л. Вследствие на това обвиняемият прострелял А.Л. в главата, който починал след секунди.

Разпитани са множество свидетели, събрани са писмени доказателства, също така са извършени и експертизи. Мярката за неотклонение "задържане под стража" за Г.И. не е променяна.

Припомняме, на 20 април 2022 г. бе убит с изстрел в главата работник във ферма в казанлъшкото село Енина. Ден по-късно Военно-окръжна прокуратура-Пловдив прие по компетентност досъдебно производство от Окръжна прокуратура-Стара Загора за умишленото убийство, тъй като е установено, че деянието е извършено от военнослужещ.

Прокуратурата обвини военен за убийството в село Енина

Прокуратурата обвини военен за убийството в село Енина

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа