Временно променят движението по автомагистрала "Черно море" от Варна до кръстовището за кв. "Аспарухово".

От сряда, 8 ноември, до 15 декември 2017 г. движението по автомагистрала "Черно море" от Варна до кръстовището за кв. "Аспарухово" на първокласния път I-9 Варна - Бургас ще бъде двупосочно в платното за Варна.

Временната организация е заради ремонт на платното за Бургас, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Предвидена е подмяна на асфалта, ремонт на бордюри, подобряване на отводняването на пътя, полагане на хоризонтална маркировка и нови пътни знаци.

В началото на строителния сезон през 2018 г. ще се ремонтира и платното за Варна. Изпълнител на ремонтните дейности е пътноподдържащото дружество в област Варна ДЗЗД "ПОНТ", с което АПИ има 4-годишен договор по ЗОП.

Още един пътен ремонт ще изненада варненци. Предвижда се ремонт на над 12 км от път I-9 Златни пясъци - Варна.

Реновирането ще е през тази и през следващата година. Ще бъде подновена асфалтовата настилка в отсечките от км 86+000 до км 88+780 и от км 90+764 до км 100+200.

До 15 декември т. г., при добри метеорологични условия, ще има строително-монтажни дейности в участъка от кръстовището за Аладжа манастир до спирка "Миньор" във Варна /от км 90+764 до км 95+403/. Ремонтът се извършва без спиране на движението. Работи се в платното за Златни пясъци, а транзитният трафик е прехвърлен двупосочно в платното за Варна. Местното движение се пропуска двупосочно на пътен възел "Ален мак" и пътен възел "Слънчев ден".

Предвидено е преасфалтиране на пътя, подобряване на отводняването, подновяване на хоризонталната маркировка, пътните знаци и др.

При началото на новия строителен сезон през 2018 г. ще се ремонтират и участъците от пътя при Златни пясъци, в района на курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена", както и платното в посока Варна от кръстовището за Аладжа манастир до спирка "Миньор". Изпълнител на ремонтните дейности е пътноподдържащото дружество в област Варна - ДЗЗД "ПОНТ", с което АПИ има 4-годишен договор по ЗОП.

До 15 декември движението по АМ "Черно море" ще е двупосочно в едното платно. Ще се ремонтира платното за Бургас.