Временно движението по АМ "Хемус" в посока София е ограничено за всички автомобили поради снегопочистване, съобщиха от АПИ. 

Към 9.55 вече е възстановено движението по АМ "Хемус" в посока София за всички МПС.

Трафикът в посока София за всички коли по обходен маршрут: Правец - Ботевград - път I-1 - София.

Преди това от АПИ съобщиха, че движението по "Хемус" е ограничено за камиони над 12 тона. Камионите изчакват на място. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ

Бивш шеф в АПИ: Около 250 млн. лв. нужни само за пътната маркировка

Бивш шеф в АПИ: Около 250 млн. лв. нужни само за пътната маркировка

АПИ разполага с бюджет около 200 млн. лв. годишно, твърди инж. Георги Златев

Аварирал румънски ТИР с износени гуми е причина за затрудненото движение тази сутрин на АМ "Хемус" в посока София, в отсечката между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка", обясниха по-късно от Агенция "Пътна инфраструктура". Препречването на платното от превозно средство е затруднило работата на снегопочистващите машини и това е довело до образуването на колона от автомобили.

От началото на снеговалежа над 30 снегопочистващи машини обработват АМ "Хемус" в участъка от изхода на София до 88-ми км. Над 20 сантиметра е падналият сняг и работата на машините продължава.

Агенция "Пътна инфраструктура" отново апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори, а и работата на снегопочистващата техника.