От днес, 6 април, до 13 април през светлата част на денонощието (между 9 ч. и 18 ч.) ще бъде ограничено движението в тръбата в посока София на тунел "Витиня" на АМ „Хемус“, съобщиха от АПИ. Причината е извършване на планирано почистване след края на зимния сезон на съоръжението.

Трафикът ще бъде двупосочен в тръбата в посока Варна. През почивните дни – 9 и 10 април няма да се извършват дейности по почистване на съоръжението и движението ще се осъществява в двете тръби. През април предстои почистване и на останалите тунели от АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“.

От АПИ съветват шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В четвъртък, 7 април, от 9 до 18 часа, и в петък на 8 април от 9 до 14 часа движението в тунел "Траянови врата" на АМ „Тракия“ ще бъде двупосочно в тръбата в посока София. Временната организация се налага поради почистване на тунелната тръба в посока Бургас.