Трябва задължително да се носят маски както на закрито, така и на открито. Те ще намалят риска от заразяване от коронавирус на всеки един от нас. За това настоя изпълнителният директор на Втора градска болница доц. Стефан Узунов в сутрешния блок на БНТ.

По думите му маската пропуска, когато не я сменяме и ходим с нея всеки ден. Контролът за носенето на маски трябва да бъде засилен, защото съзнанието явно на гражданите не е в достатъчна степен, за да се пазим сами.

Все още имаме колеги, които продължават да смятат, че коронавирус няма, удивен е Стефан Узунов.

18 пациенти с коронавирус има във Втора градска болница в момента, но лечебното заведение може да разкрие общо 25 легла за COVID-19. Повечето пациенти са от София, но има и от провинцията. В болницата има един лекар, който се е заразил от коронавирус от пациент. Лекарите са малко по-спокойни в сравнение с пролетта, но всеки изпитва страх от заболяването. За всеки пациент се изисква отделна терапия, обясни доц. Узунов.

Медиците от Втора градска болница размислиха - масово оттеглят оставки

Медиците от Втора градска болница размислиха - масово оттеглят оставки

От утре отделението по пулмология заработва като инфекциозно

Той увери, че финансовото състояние на Втора градска болница е стабилно. Нямаме задължения, но това е благодарение на НЗОК и Столична община, изтъкна медикът. В болницата имат план на дейността на цялото лечебно заведение и масово пациентите, които са планови, им се правят ПСР тестове. Проблем имат с това само със спешно болните пациенти.

След настъпване на извънредното положение доста сестри и лаборанти напуснали Втора градска болница и все още не се върнали. Истината е, че със специалистите по здравни грижи е изключително трудна кадровата политика, призна доц. Стефан Узунов. Заплащането е ниско, призна лекарят. След отмяна на извънредното положение и въвеждане на извънредната епидемична обстановка Втора градска болница е назначила 17 млади специализанти.

Единственото притеснение на доц. Узунов е липсата на кадри, които да се включат да работят в инфекциозна среда. Той призова хората да спазват мерките, за да бъдат здрави.

Кунчев предупреждава за допълнителни мерки при ръст на заразените с COVID-19

Кунчев предупреждава за допълнителни мерки при ръст на заразените с COVID-19

Нямало да има блокиране на големи селища