Под тържествената мелодия на съветската песен Вставай, страна огромная, звучаща от десетилетен радиокасетофон, официални лица и стотици граждани поднесоха цветя пред паметника на Съветската армия в София.

Днешният ден е Ден на Защитника на отечеството, макар и по-възрастните да помнят и знаят деня като Ден на съветската армия.

Своята почит изразиха извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Анатолий Макаров, военният, военновъздушен и военноморски аташе, служители на посолството и на апарата на военния аташе у нас.

Венци поднесоха и председателят на Гражданския съвет на БСП Калоян Паргов, както и Жельо Бойчев. По традиция естествено присъстваше и видната русофилка Светлана Шаренкова.

Пред паметника на Съветската армия отдаде почит и бизнесменът Банев.

Впечатление направи присъствието и на шефа на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

В близост до тях бяха и седмина представители на мотоклуба "Нощни вълци" в София, които миналата година се отличиха с проявите съвместни с руските мотористи на Путин.

Около паметника се събраха и стотици руски граждани, макар и без развети знамена на Руската федерация или пък съветски този път.

Поклонението украсяваше плакат с образа на Владимир Илич Ленин, който пита "Е, как е при капитализма?"