Втори ден работниците са блокирали входа на обувния завод в град Ветрен, съобщи БНР. Те не позволяват на собствениците на фирмата да изкарат основните машини, тъй като все още очакват заплатите си за декември и полагащите им се обезщетения за съкращение.

Фирмата е продадена в началото на годината. 120 -те работници съкратени без предупрежение. Предимно жени работят в обувния завод.

С жива верига работници от обувния завод във Ветрен си искат заплатите

С жива верига работници от обувния завод във Ветрен си искат заплатите

Съкратени са без предупреждение

Работниците са притеснени, че няма да получат парите си след като вчера пристигнал кран, за да изнесе оборудването. Това е причината да не позволяват извозването на машините, тъй като това е единствената възможност някой да ги чуе.

Направеният в четвъртък опит машините да бъдат изкарани, ескалира напрежение.

"Седим и чакаме, докато не се реши проблемът! Поне декемврийската заплата да ни изплати! Няма да позволим да изкарат тези щанци. Това са машини, основни средства. Фирмата е продадена. Управителят на завода е казал, че фирмата не е негова и няма нищо общо вече с нея. За съжаление, за работниците няма никакви закони. Всичко ни е потъпкано", заяви една от протестиращите жени.

Протестиращите са изпратили писмо до националния омбудсман Мая Манолова за съдействие. Работниците нямат средства поотделно да съдят собствениците на фирмата.