Втори случай на положителна проба за коронавирус е регистриран в Троян, потвърди директорът на РЗИ - Ловеч д-р Анета Винева. 44-годишният мъж, който се е завърнал на 23 март от Англия и е бил под домашна карантина, е настанен за лечение в белодробната болница в Троян, а пробата му е положителна. Там се лекуват още трима пациенти с пневмонии и съмнения за коронавирус, но техните проби са отрицателни.

Ски учител от Банско е първият заразен с коронавирус в Троян

Ски учител от Банско е първият заразен с коронавирус в Троян

Има съмнение и за втори заразен - 18-годишен, завърнал се от Чехия

Според д-р Винева той е спазвал стриктно карантината си. Контактните лица с него са пет души от семейството му. Той самият е бил изолиран от тях по време на карантината. Те са в добро състояние, нямат оплаквания, но са им взети проби и също ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.

По думите на управителя на белодробната болница д-р Цветомила Дудевска мъжът е в стабилно общо състояние, въпреки че е с двустранна бронхопневмония. Афебрилен е към момента. Лекува се с антибиотици и температуропонижаващи медикаменти. Той е изолиран в бокс в отделна сграда на болницата и за него се грижат един лекар и две медицински сестри, които ще бъдат поставени под карантина в отделението.