БДЖ организира пътуване с ретро влак от София до Банкя по случай 1 юни, Международния ден на детето. Празничният влак ще бъде съставен от парен локомотив, пет седящи вагона за пътуващите и два от вагоните на царската композиция на цар Борис III "Корона Експрес".

Царските вагони, включително и личният вагон на царя, ще могат да бъдат разгледани от всички малки и големи любители на влаковете по време на престоя на ретро композицията на гарата в Банкя.

Очаква се парният локомотив 01.23 да потегли от Централна гара София в 09.55 ч. и да пристигне в Банкя в 10:25 ч. Там пътуващите ще могат да се присъединят към празнична програма, посветена на празника. Предвиждат се театрални и концертни изпълнения от сцената в парк "Ротонда". По обяд при Часовниковата кула ще бъде позициониран пожарен автомобил, който децата ще могат да разгледат и да научат любопитни истории от пожарникарите. За тийнейджърите ще има специална изненада с гост - една от родните ни Youtube сензации.

От Банкя влакът ще тръгне обратно към София в 15.55 ч. и ще пристигне в столицата в 16.25 ч. Цената на билета за пътуване в двете посоки София - Банкя - София е 30 лв. с включено запазено място. За всички деца до 10 годишна възраст билетите са на половин цена.

От 1 юни пускат два лифта в София за цялото лято

От 1 юни пускат два лифта в София за цялото лято

На 1 юни децата до 14 години ще могат да ползват лифтовете безплатно