От днес до 4 юли са възможни прекъсвания на тока или смущения заради ремонти на съоръжения и реконструкция на електропровод в Западна България.

Това съобщават от електроразпределителното дружество ЧЕЗ, цитирани от БНР.

В Кюстендилска област ще има кратковременни спирания на електрозахранването за селата Самораново, Ресилово и Овчарци, град Сапарева баня и курортно селище Паничище.

От ЧЕЗ уточняват, че ремонтите на мрежата ще доведат до по-малко аварии.

За повече информация е на разположение денонощната телефонна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор.

ЧЕЗ съобщават също така, че от утре - 1 юли, започват извънредно отчитане на електромерите на територията на Западна България.

Това се налага във връзка с утвърдената от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) промяна на цените на електроенергията.

Извънредното отчитане ще продължи до 9 юли.

На територията на Западна България, извънредното отчитане на измервателните уреди ще се провежда едновременно с тримесечното.
Поради тази причина, за клиентите на ЧЕЗ, чиито електромери се отчитат в началото на месеца извънредното и тримесечното отчитане ще съвпаднат.

За всички останали - ще бъдат извършени две отчитания извънредно и редовно.

Графикът, по който ще се провежда извънредното отчитане е публикуван на http://www.cez-rp.bg/.

До всички кметове на населени места в Западна България са изпратени писма, заедно с листовки за извънредното отчитане, които да бъдат поставени на най-посещаваните места в съответните селища.
Информация ще се разпространява и чрез Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.  

Клиентите на ЧЕЗ ще получат информация за количеството електроенергия консумирано по старите и по новите цени в изравнителната фактура по тримесечното отчитане. Сроковете за плащане на задълженията не се променят.