Информацията за градския транспорт, за трафика и паркирането в София вече ще се получава бързо и лесно със създаването на Единен информационен център за граждани.

Единният информационен център ще разполага с горещ телефон и интернет страница, на които всеки ще може да получи информация за всичко, което касае трафика в София.

На телефон 0700 13 233 на цената на един градски разговор жителите и гостите на столицата ще могат да разберат какъв е графикът и маршрутите на столичния градски транспорт, къде има задръствания, как се плаща в синя зона, кога автомобилът е заскобен или откаран на наказателен паркинг.

През страницата www.sumc.bg гражданите в реално време ще намират интересуващата ги спирка и кога ще пристигне градският транспорт чрез онлайн GPS система.

Голямо предимство на системата е, че времената на пристигането по спирките се прогнозират на базата на постъпваща в реално време информация за позициите на над 1000 превозни средства.

В Единния информационен център гражданите ще могат да подават и своите сигнали, оплаквания и предложения, свързани с градския транспорт и паркирането в синя зона в столицата.