Всички болници в Пловдив с действащи COVID отделения трябва да гарантират легла за настаняване на пациенти, транспортирани от Спешна помощ. Това реши Областният медицински щаб, съобщават от "24 часа".

Според областния управител Дани Каназирева е недопустимо при наличие на 20 болници в Пловдив и региона с общ 1100 легла за коронавирус линейки да разкарват пациенти от едно лечебно заведение в друго. Съглясно решението на щаба всяко лечебно заведение трябва по такъв начин да направи организацията си, че леглата да са налични ежедневно.

Каназирева подчерта, че лечебните заведения нямат право да връщат хора с положителен PCR тест и призова гражданите да сигнализират в случай на нередност. По нейни думи около 80 места ще бъдат за болни от коронавирус, транспортирани от спешните екипи. Броят им е съобразен с хоспитализациите на хора със симптоми на COVID-19 за денонощие от Спешна помощ. Останалите близо 1000 легла ще останат за хора, които сами отиват до болниците. Това според Каназирева ще регулира и постоянното увеличаване на броя на леглата.

Отпускат още пари на МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив за лечение на коронавирус

Отпускат още пари на МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив за лечение на коронавирус

COVID леглата се намаляват от 137 на 60