Около 1000 футболни привърженици на ФК "Ботев" (Пловдив) за кратко блокираха пловдивския бул. "Източен" и ул. "Богомил", съобщи БНР.

Феновете се събраха на протест пред клубния стадион, недоволни от забавянето на ремонта му. След това те се отправиха на мирно шествие, охранявано от полицията към сградата на общината и междувременно бе спряно движението за кратко по булеварда.

Няколко минути протестиращите привърженици на ФК "Ботев" скандираха и пяха пред сградата на общината.

Преди около два месеца в присъствието на премиера Бойко Борисов на официална церемония беше обявено подновяване на строителството на клубния стадион, който от години е в руини, но дейността по ремонта се бави.

Първоначалната идея на футболните запалянковци бе да се отправят към квартал "Коматево", където след 15 часа бе насрочена футболната среща Ботев - Левски.

Полицията е предприела специални мерки за безпроблемното придвижване на привържениците на двата отбора. От полицията припомнят, че в района на входовете на стадиона ще има проверки. Няма да се допускат посетители под въздействието на алкохол или наркотици, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.