"Топлофикация София" ЕАД започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата, съобщават от дружеството. Според Наредба № Е-РД-04-1 от 12 март 2020 Г. за Топлоснабдяването на Министъра на енергетика, общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. По данни на НИМХ това ще се случи до края на тази седмица.

Пускането на парното започва за клиентите, захранвани от ТЕЦ "Изток", а след това поетапно и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

Подаването на топлинна енергия към районите, обслужвани от ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин", ще започне веднага след приключване на неотложен ремонт на газопреносната мрежа от държавният системен оператор "Булгартрансгаз" ЕАД. Ремонтът ще продължи от утре, 10 октомври, когато ще бъде спряна топлата вода, до вторник, 12 октомври.

До 30% по-скъпи ток и парно от 1 януари очаква КЕВР

До 30% по-скъпи ток и парно от 1 януари очаква КЕВР

Реалните загуби на топлофикациите предстоят

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От "Топлофикация София" напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700 11 111, както и чрез останалите комуникационни канали.

София ще има парно през зимата
Обновена

София ще има парно през зимата

Със закон разрешават на Топлофикация да работи още две години

Припомняме, столичният общински съвет прие предложението за отпускане на компенсации от държавата за "Топлофикация София". Въпреки че "Топлофикация София" няма да може да изплаща задълженията си към "Булгаргаз", столичният кмет Йорданка Фандъкова увери, че няма риск парното в столицата да спре. Кметът настоя и за компенсации от държавата за "Топлофикация София", както и за двете големи транспортни дружества - "Метрополитен" и "Столичен електротранспорт".

Задълженията на Топлофикация-София са над 713 млн. лв.

Задълженията на Топлофикация-София са над 713 млн. лв.

Повече от 164 млн. лв от дълговете са просрочени