От 7 февруари започват строителните работи във връзка с втория етап от ремонта на релсовата мрежа на трамвай номер 5 - от бул. "Тодор Каблешков" до Околовръстното шосе. Заместник-кметът по транспортни въпроси в Столична община Ангел Джоргов обясни пред журналисти, че строителите започват да работят участъка под Околовръстното шосе, като от декември месец досега работили от ухото на Околовръстното шосе до Княжево.

Джоргов уточни, че трамвай 4 ще стига до ухото в "Бъкстон", а трамвай 11 ще обръща на ухото, което е срещу стадион "Славия". Заместващия автобус по линия на трамвай 5 ще обслужва и петицата, и четворката, като интервалът на превозните средства остава на 5 мин. Всичко това ще продължи до април месец. Движението на кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" и "Цар "Борис" III няма да се засяга и ще се работи само на обособеното трасе, обясни заместник-кметът.

Ангел Джоргов се извини на гражданите за неудобството, но идеята е да има нови перони, релсов път и контактна мрежа, с които да се изпълни и вторият етап от строителството на новата линия на трамвая 5 до Княжево.

Трамвай №5 тръгва отново, но само до "Бъкстон"

Трамвай №5 тръгва отново, но само до "Бъкстон"

С около 90 дни закъснение