Полицията предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата заради предстоящия футболен финал от турнира "Купата на България".

Срещата между отборите на "Ботев" Пд и "Локомотив 1926" Пд ще се състои от 19.00 часа утре на Националния стадион "Васил Левски".

От СДВР съобщават, че ще бъдат осигурени места за паркиране на организирано пристигащите в София фенове на двата отбора. За феновете на "Ботев" Пд е предвидено да имат възможност да паркират на ул."Кирил Видински", а за привържениците на "Локомотив 1926" Пд - на площада пред храм-паметник " Св. Александър Невски".

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

На срещата няма да бъдат допускани посетители с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, включително парфюми и чадъри.

От полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, за да се избегнат струпвания. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.30 часа.

Заради футболната среща в следобедните часове движението в централната градска част може да бъде временно затруднено.