Дунав мост ще бъде затворен за 2 часа, в обедните часове, за оглед от експертна комисия.

Причината е аварирала дилатационна фуга, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Дупката в българския участък на Дунав мост зейва само година и половина след ремонта на пътя. За няколко часа заради влагата дупката се е разширила от 40 см до близо метър. Асфалтовите и бетонни отломки са паднали на жп линията, която преминава под платното за автомобили.

Още вчера бе преустановено движението на товарни автомобили над 10 тона по Дунав мост, в двете посоки на път І-2 Русе - Разград. Експерти на пътната агенция извършиха първоначален оглед на съоръжението. Заключението от него е, че се наблюдават разрушения, недопускащи преминаването на автомобили с обща маса над 10 тона. Тежкотоварните автомобили над 10 тона да ползват другите ГКПП с Румъния, призовават от пътната агенция.

Припомняме, вчера стана ясно, че от образувалата се неравност на пътя три автомобила са с леки материални щети. Няма пострадали.

Предприети са действия за безопасното преминаване на останалата част от автомобилния трафик. Ограничението ще бъде премахнато след извършването на необходимите ремонтно-възстановителни работи.