Националната агенция за приходите затвори заведение и се похвали пред медиите, съдът отмени решението, но НАП не викна медии, заявяват от Сдружението на заведенията в България във връзка със затворения вчера нощен клуб във Варна.

От организацията разпространиха и позиция на управляващата заведението фирма "Театро Варна" ООД по повод принудителното му затваряне.

В позицията се посочва, че заведението "Театро" е отворено отново 24 часа след акцията на служители на НАП. С решение от днес Административният съд отменил разпореждането на приходната агенция и я осъдил да заплати разноските по делото. Според фирмата заведението й, което тя счита за едно най-популярните в града, случаят е показателен за непремерените и тенденциозни действия на държавни институции, които вредят на туризма по българското Черноморие в момент, в който той и без друго изпитва трудности.

Министърът иска туристическият сектор да не се зъби, а да се усмихва

Министърът иска туристическият сектор да не се зъби, а да се усмихва

И поемат по-отговорно отношение към образа на българския туризъм.

"Смятаме, че е крайно неприемливо да се заклеймява публично който и да е представител на българския туристически бизнес, преди да е доказана неговата вина. Основната движеща сила на туризма е репутацията - на българските заведения, на българските хотели и плажове, на държава ни. От вчерашната акция и предизвиканото от страна на НАП медийно отразяване печеливши няма, освен краткотрайния ПР ефект за приходната агенция. Дано той си е струвал пропуснатите ползи за българския бизнес, пропуснатите допълнителни приходи под формата на данъци към държавата ни и в крайна сметка поредното петно върху имиджа на българския туризъм", коментират от "Театро Варна" ООД.

Фирмата изказва благодарности на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, които са я подкрепили, и адмирира действията на съда.

Полицията обискира до голо 400 души за наркотици в нощен клуб в Пловдив

Полицията обискира до голо 400 души за наркотици в нощен клуб в Пловдив

Част от присъствалите смятат да подадат жалба срещу действията на униформените