СДВР предприема допълнителни мерки за пътната безопасност в София, съобщава БГНЕС.

Инициативата за засиления контрол е на кмета Васил Терзиев. Той поясни, че камери ще бъдат разположени около училищата и детските градини. По думите му така ще се осигурят по-сигурни зони за децата.

Според градоначалникът на столицата инцидентите с пешеходци могат да бъдат намалени с доброто осветяване на кръстовищата. Според него пешеходните пътеки могат да стана по-сигурни, ако пред тях се монтират неравности.

Терзиев изтъкна, че скоростта в града трябва да се контролира по-добре дори и във вечерните часове. Той призова за по-строг контрол срещу нарушителите.

Кметът на София посочи, че е постигната договорка да бъдат поставени стационарни камери на критични места в столицата като Околовръстния път, бул. Сливница, бул. Черни връх, ул. Цар Борис III, бул. България и бул. Цариградско шосе. Устройствата ще бъдат предоставени от СДВР, а поставянето им ще бъде подготвено от Столична община. Допълнително с това между 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост ще работят всеки ден в София.

Модерни камери в центъра и околовръстните шосета на София засичат джигитите

Модерни камери в центъра и околовръстните шосета на София засичат джигитите

При преминаване на червен светофар - 50 лева глоба и отнемане на 10 точки