Заведение в Сандански затваря врати след като в Новогодишната нощ млад мъж е сериозно пострадал пред него. 29-годишен санданчанин е настанен в „Пирогов“ с множество тежки наранявания, след като според негови близки е бил пребит зверски от охранители, пише Струма.бг.

Според тях Стоян Захов-Гари е бит в новогодишната нощ от трима охранители на нощен клуб „Какао“ в курортния град. Около 5.30 часа Стоян отишъл в „Какао“, за да поздрави негови приятели.

Охранителят Антонио Василев, който бил в антрето пред входната врата, поискал куверт, за да го пусне да влезе. Стоян казал, че няма, но каквото е нужно, ще си заплати. Охранителят започнал да го обижда, без да бъде провокиран. Стоян го помолил да се съобразява как се държи с клиентите, но забележката се оказва фатална, твърдят близките на пострадалия.

Антонио му забил юмрук в лицето, след което извикал брат си и още един колега от заведението. Тримата го извели навън и пред клуба го били зверски, докато младият мъж изпаднал в неадекватно състояние и си глътнал езика. Състоянието на Стоян стъписало нападателите му, единият от тях му извадил езика и го оставили да лежи на земята.

Случайни клиенти от заведението сигнализирали на тел. 112. На място малко след 6 часа пристигнала линейка, след което окървавеният мъж с личен автомобил е транспортиран за МБАЛ - Благоевград.

Установени са две пукнати ребра, пукната глава и множество травми по тялото. Предвид резултатите, той е настанен в очно отделение, тъй като имал множество кръвоизливи в очите.

Пред репортер 23-годишният Антонио Василев е категоричен, че нито той, нито брат му са удряли Стоян. „Аз във въпросната нощ бях помолен от собственика на заведението и още няколко приятели да не пускаме никого, тъй като беше пълно и всеки беше с куверт. Ние просто му помагахме. Настина в сутрешните часове Стоян дойде в лобито на заведението, искаше да влезе. Беше видимо почерпен.

Държеше се арогантно, дори започна да заплашва. Тогава само го хванах и го изведох от заведението, не съм го удрял. Имаше и други хора, все пак е новогодишна нощ. Те го дръпнаха надолу да не се разправя, но той се върна няколко пъти и ни обиждаше.

Имаше една компания около 10-15 човека, която беше вече при елхата на площада. Някой от тази компания изтича и го удари само веднъж. Не видях кой е, защото те си тръгнаха. Стоян се хлъзна и падна. Бях на стълбите и отидох към него, като видях, че падна. Беше си глътнал езика, а аз му го извадих. Три пъти звъняхме да дойде линейка. Когато се качи в линейката, си беше в адекватно състояние.

Никой от полицията не ме е търсил, за да обясня. Близките ми, ме атакуваха, че има свидетели, които са ме видели как той е ритан, но те си измислят, няма такова нещо. Ако продължават така, ще пусна една жалба за клевета. Цялата история е пълна измишльотина.

Стоян присъства като пациент в книгата на спешните медици. Той пред тях отказал да бъде преведен в приемен блок за обстойни прегледи и напуснал здравното заведение, като им казал, че е паднал.

В кв. „Крайречен“, където гумаджията Гари живее, съседи коментират, че мъжът е бил много работлив и скромен. Той е семеен, има 11-месечно бебе.

В РУП - Сандански няма получен сигнал във въпросната вечер, но източници на „Струма“ издадоха, че собственикът на заведението Слави Парапанов е привикан на 4 януари за разпит в районното управение относно инцидента. Той казал, че не е видял в заведението да се случват подобни инциденти.

Клиенти на клуба заявиха, че камерите на входа на заведението са свалени веднага след инцидента, както и че скоро след това то е затворило врати.