Заводът за авточасти в Смолян, където бяха установени близо 60 души с COVID-19, продължава да работи с намален капацитет, съобщи БНТ. Очакват се още проби.

В момента на работа в завода за авточасти в Смолян са хората с отрицателни тестове. Работи се на една смяна с намален капацитет.

Работници обясняват, че обстановката е спокойна и повече се притесняват за препитанието си, отколкото от коронавируса.

На работното място здравните власти са установили и 72-ма контактни на положителните. А в завода са взети всички необходими мерки.

Костадин Христов, главен мениджър на завода, пояснява, че са спрели фирмения транспорт и сега всички идват с личните си автомобили на работа.

Близо 60 души от завод в Смолян са с COVID-19

Близо 60 души от завод в Смолян са с COVID-19

Спрени са няколко поточни линии в завода

По думите му анализът показал, че най-вероятно цялото това огнище е пламнало от хората, които са се возили в този транспорт.

Всички работници дали положителни проби до момента са поставени под 14-дневна карантина. Само 1/4 от хората имат слаби симптоми на инфекцията, уточняват от РЗИ.

Според кмета на Смолян, засега не се налагат допълнителни ограничителни мерки.

В областната болница, където основно се лекуват по-тежките случаи на коронавирус, капацитетът още не е запълнен. В случай, че се запълни, директорът заяви, че ще открият нов КОВИД-сектор във вътрешно отделение.

От заразените от завода само един е в болница с пневмония. Надеждите са при останалите инфекцията да протече леко.