Стара софийска кооперация влезе в зелената зона на столицата. Жителите са пропищели от битката с администрацията.
Блокът се намира на ул. "Богдан" N20. Хората са собственици на вътрешния двор към сградата, в която има 96 апартамента. Дворът е в изключително лошо състояние и хората искат със собствени средства да го обновят. В момента са в процедура по издава е на скица за собственост.

Заради разширяване на зелената зона в столицата и вътрешният им двор става платена зона за паркиране. От тук идват и проблемите на жителите, на които непрекъснато вдигат колите, въпреки че са собственици и би трябвало да имат право на паркиране. Една от живеещите се оказала с репатриран автомобил, защото той бил с регистрация на Софийска област. На служителите на Градска мобилност жената показала регистрацията си, че е собственик на апартамент в блока, но служителите не я признали. Военен също се оказал без кола. Заради дълг от Градска мобилност сметнали, че той не живее там. Баща на гимнастичка също бил лишен от автомобила си.

Не може да определим вътрешен двор за зелена зона, оплакаха се пред news.bg част от обитателите. Те са съгласни улиците в района да са зелена зона и да се спазват правилата, но дворът е двор. Никой не е в състояние да се пребори с чиновниците, особено с тези от Столична община, коментират засегнатите.

Блокът хората обитават от 1972 година. Сигнали са подадени до главния архитект Здравко Здравков и кмета Йорданка Фандъкова, които се произнасят в полза на хората. Спънките идват от администрацията на район "Оборище", която бави окончателното решение за собствеността на вътрешния двор.

Сагата е от 2016 година, когато обитателите разбират, че през 2005 тайно община "Оборище" е присвоила парцела. Те искат Градска мобилност да не тормози собствениците на автомобили. Отказват да си плащат глобите за паркирането в тяхната "зелена зона" и очакват общината да се намеси.