В Бургаска област при 8 пожара изгоряха земеделска продукция, селскостопанска техника и автомобили.

По данни на Областната дирекция на полицията, най-големи щети са нанесени на земеделската кооперация в айтоското село Мъглен, където са унищожени 300 дка неожъната пшеница и един зърнокомбайн.

В местността "Боюк Башли" край Бургас е възникнал пожар в частна неожъната нива с пшеница. Изгорели са лек автомобил, 100 дка зърно и около 100 овощни дървета, собственост на арендаторите.

В сунгурларското село Подвис също се е запалила неожъната нива. Там са унищожени 150 дка пшеница. 250 дка земеделска продукция пък е изгоряла при пожар избухнал в местността "Касърките" край село Русокастро.

Все още се изясняват причините за възникването на 8-те пожара.

Рязко се увеличават пожарите на сухи треви и в област Варна. За двата почивни дни сигналите са общо 38 при средно дневно до 4-5.
Причина за пожарите са повишените температури и паленето на огън извън разрешените за това места, както и подготовката на зимнина в населените места.

Припомняме, вчера от пожарната служба предупредиха, че зачестяват случаите на пожар, както и това, че все повече случаи на запалване са умишлени.