Заловиха двама, заблудили жена от Долна Митрополия, че ще доставят сглобяема къщичка - тип контейнер, като според условието тя предплатила стойността на услугата - 4193 лв.

Спецоперацията е осъществена от служители на сектор "Измами" - ГДНП и колегите им от ОДМВР - Плевен, РУ - Долна Митрополия, ОДМВР - Варна и Районна прокуратура -Плевен.

Случаят е от октомври месец 2022 г., когато двамата мъже на 32 и 51 години от Бургас уверили, че ще доставят сглобяемата къщичка срещу 4193 лева. След като жената предплатила сумата, последвали няколко безуспешни опита за кореспонденция с измамниците, тъй като доставката така и не се осъществила. Поради това месец по-късно тя се свързва с полицията.

Криминалистите задържат двамата участници в престъпната схема на 10 февруари в град Дългопол.

При обиск на обитаваните от тях адреси, служители от ОДМВР-Варна изземат четири мобилни телефона, четири таблета, както и множество сим карти и пластики за тях, които имат пряко отношение към извършеното престъпление.

Последвало претърсване и в лек автомобил, собственост на 32-годишния, където било открито и бяло - розово кристалообразно вещество. По думите на мъжа веществото е метамфетамин, с приблизително тегло 6 грама. Назначени са експертизи на иззетото съдържание.

32-годишният е задържан за 72 часа, като също така му е повдигнато обвинение по чл.209, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под ръководството на районен прокурор.