Протест на жители на район "Панчарево" съпътства приемането на бюджета в Столичната община, съобщиха от БГНЕС.

Според председателят на Сдружение за развитие на Панчарево, Галина Б., трябва да има нормално водоснабдяване, канализация. Тя поясни, че по рехабилитацията на "Самоковско шосе" не е пипано от десетилетия.

Според протестиращите при сметосъбирането има проблем и също така много нерегламентиран боклук. Жителите на Панчерево са присъствали на общественото обсъждане, което е преминало при много лоши условия. Освен това и до този момент не са получили отговор на исканията си.

Не е нормално този бюджет да се обсъжда един път за 3 часа, този бюджет от милиард и седемстотин, който ще се плаща с нашите данъци, подчерта една от недоволните.

Бюджетът на София за 2020 г. встъпил в спиралата на по-високите данъци

Бюджетът на София за 2020 г. встъпил в спиралата на по-високите данъци

Мая Манолова вижда тенденция към нереалистични приходи и прекомерни разходи

"Не може в продължение на 10 години, г-жа Фандъкова да обещава, че ще се отпускат повече пари за районите и улиците и това да не се случва и ние да слушаме само обещания", заяви протестиращата.

Фандъкова заяви в отговор, че две са опорните точки на опозицията, които вървят към хората, за да ги манипулират. Едното е, че ние вършим работа, но не сме амбициозни, подчерта тя.

Припомняме, че по-рано днес Калоян Паргов, разкритикува бюджета на Столична община, който нямал амбициозност. Социалисти, демократи и независимия Бонев се обявиха против бюджета на Фандъкова. Борис Бонев дори сравни бюджетът на София с тръбите на Перник . "Налива се и всичко потъва без да достигне до хората", заяви той.

Социалисти, демократи и независимия Бонев против бюджета на Фандъкова
Обновена

Социалисти, демократи и независимия Бонев против бюджета на Фандъкова

Според Лалов: Тези 10 млн.лв., които ще бъдат дадени на кварталите, са 0,6 процента.

В отговор на критиката към нея, Фандъкова заяви, че бюджетът е напрегнат, но реалистичен.

По-рано днес Методи Лалов от ДБ, коментира още, че тези 10 млн.лв., които ще бъдат дадени на кварталите, са едва 0,6 процента от бюджета, като според него тази сума е смешна.

В тази връзка кметът на София, заяви, че това е страхотна манипулация, че не се насочват достатъчно пари към кварталите.