Центърът на София беше без ток за повече от час заради мащабна авария, съобщи БГНЕС. Без ток бяха жителите на ул. "Позитано", бул. "Христо Ботев", част от ул. "Алабин", ул. "Три уши", район Триадица, съобщи БГНЕС.

Засегнати от аварията са и много адреси в община Възраждане в централната част на столица, както и улиците "Отец Паисий", "Цар Самуил", "Братя Миладинови", бул. "Ал. Стамболийски", ул. "Стефан Стамболов", ул. "Лавеле", "Ломска", "Княз Борис I", бул. "Тодор Александров".

Ток няма и в Зона Б-5-3, Зона Б-5, ул. "Средна гора", ул. "Опълченска", "Възраждане", "Марко Балабанов", кв. "Разсадника", както и в квартал "Люлин" - трета, четвърта, пета и шеста част. От ЧЕЗ съобщават, че е планирано аварията да бъде отстранена до 12 ч. днес.

От сайта на електроразпределителното дружество става видно, че в кв. "Малашевци" и в "Симеоново" има непланирано прекъсване на тока.

Аварийните екипи на ЧЕЗ работят за максимално бързо възстановяване на подаването на електричество.

Без парно остана "Белите брези" и части от още три квартала в София

Без парно остана "Белите брези" и части от още три квартала в София

Причината е авария

Междувременно четири квартала на София са без топла вода и парно. Това са "Белите брези", "Света троица", "Стрелбище" и "Хиподрума". Причината за спирането е авария. Екипи на Топлофикация София работят по отстраняване на проблемите.

В Габрово възстановиха електрозахранването на част от абонатите, които останаха без ток след авария, причинена от мокрия сняг. В квартал Лисец захранването ще бъде пуснато по-късно, след премахване на надвисналите върху жиците клони, информира БНР.

За понеделник, 19 ноември, е отправено предупреждение за цялата страна, но валежите постепенно ще отслабнат и до вечерта ще спрат, най-късно - в Североизточна България.

Жълт код е обявен за утре в 8 области на Северозападна България - там се очакват снеговалежи и поледици.