Няма конструктивни изменения или нарушаване целостта на съоръжението и няма никаква опасност за сигурността му към момента и при бъдещата му експлоатация. Това е категоричното мнение на специалистите относно жп подлеза в град Стамболийски, който днес изкара на протест над 200 местни жители. Това съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Заключението, че подлезът не е опасен за преминаване е посочено в доклад на комисия към строителния надзор, която вчера е сформирана спешно с разпореждане на генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Комисията отправя препоръка за спешни ремонтни действия за отстраняване на течовете, обработка на компрометираните фуги, поставяне на "марки" за следене на евентуални бъдещи проблеми и т.н.

Град Стамболийски на бунт заради опасен жп подлез

Град Стамболийски на бунт заради опасен жп подлез

Строителната фирма обеща да вземе мерки

В доклада си експертите посочват, че при изпълнението на възстановителните работи трябва да се вземат предвид изискванията на Община Стамболийски за нормална проходимост и среда на гражданите и пътниците.

Шефът на НКЖИ разпореди ремонтът да бъде приключен до 10 дни. Фирмата-изпълнител е получила предписанията, за да може да започне бърза реализация, уточняват от компанията.