Тировете, пътуващи от Румъния за България през ГКПП Оряхово - Бекет не могат да преминат заради лошите атмосферни условия, съобщава БНР.

По информация на граничния пункт, фериботът от Румъния е пристигнал празен и не се пропускат тирове заради силен снеговалеж и навявания. От българска страна няма проблем с преминаването, няма и забавяне.

Междувременно от министерството на външните работи съобщиха, че до 9 ч. утре са въведени ограничения при пътуването на превозни средства в Южна Румъния.
По информация от румънските метеоролози и от румънската пътна полиция е обявен "оранжев код" при пътуване в Румъния в областите Гюргево, Вълча, Кълъраш, Телеорман, Долж, Олт. Очаква се снежната покривка там да достигне 30-40 см.

Поради снегонавявания на пътищата в Румъния, в 15 часа ГКПП - Гюргево спря пропускането на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона. Забраната е до 8 часа на 8 февруари, съобщават от МВР.

Предвижда се обилен снеговалеж и в областите Банат, Олтения, Мунтения, Добруджа и Южна Молдова.

От българското външно министерство препоръчват на граждани да не предприемат пътувания към Румъния, освен по неотложни причини.