Приморско е едно от райските кътчета на българското Черноморие. Неслучайно по времето на социализма заливът Перла е бил запазено място за почивка за избрани, а днес е любимата лятна дестинация на родни звезди и десетки хиляди туристи от България и Европа.

Ето и няколко причини да отидете в Приморско това лято:

1. Чистата вода

Проверките на контролните органи в началото на сезона установиха категорично, че морето край Приморско и Китен е безупречно чисто. Кристалната вода с плуващи риби може да бъде видяна често и в снимките и видеата на плажуващите в социалните мрежи.

2. Хубавото време

Прекрасният климат в района с 2200 слънчеви часа годишно превръща курорта в "защитена територия" за лошото време. Затова там почти винаги става за плаж.

3. Отличният плаж

Плажната ивица в района е една от най-обширните на българското Черноморие. Посетителите могат да избират между южната дъга, която стига чак до митичния ММЦ или да поемат в северна посока до залива Перла. И в двата случая могат да наемат чадъри и шезлонги или да използват свободните зони. Или пък ако са по-приключенски настроени, да се насочат към някое от по-спокойните кътчета край Аркутино, Маслен нос и фиордите в полите на Странджа.

4. Красивата природа

Буковите и дъбови гори на Странджа, лонгозите и ясените край Ропотамо, редките пясъчни лилии в района, възможността да видиш дори елени и сърни на лунна светлина, чистият въздух - всичко това създава усещане за близост с природата и ви приканва да се включите в разходка пеша или с колело.

5. Топ локация

До Приморско се стига сравнително лесно и бързо, както от София, така и от много други градове в страната. Освен това стратегическото му разположение на южното Черноморие позволява при желание да предприемате и кратки пътувания до други летни дестинации в района или да предприемете пътешествие сред тайните на Странджа планина.

6. Забавления за децата

Децата са най-щастливи в Приморско. И има десетки причини за това - плажните забавления, уроците по сърф и кайт, разходка с лодка или водно колело, аква и лунапаркове, лятно кино, спортни игрища и атракциони, тематични събития на амфитеатъра или на площада и разбира се сладолед и други летни лакомства.

7. По всеки вкус и джоб

Хотелите и заведенията в Приморско имат разнообразни предложения според предпочитанията и финансовите възможности на туристите - от all-inclusive семейни почивки до приключенски и парти оферти.

8. Светът на траките

Още древните траки са открили красотата и неповторимата енергия на земите около Приморско. Само на 3 км от курорта на хребета над Маслен нос е разположено мегалитното скално светилище Бегликташ, което мнозина наричат Българският Стоунхендж. То привлича хиляди туристи всяка година, а разходката може да се комбинира и с посещение в музея в града, където е изложено едно от най-старите златни съкровища у нас.

9. Културна програма

Всяка година в Приморско се провеждат музикални събития и фолклорни фестивали, а през уикендите на август дори можете да се потопите и в неповторимата магия на оперните спектакли под нощното небе на необичайната сцена на самото светилище Бегликташ.