Изпълнителният директор на Българската банка за развитие Иван Церовски участва днес в работна среща с Лишин Гуо- генерален мениджър на Bank of China (CEE), Ли Жанг- ръководител на отдел "Корпоративно банкиране" в банката, и Кон Линю - съветник по икономическите въпроси в посолството на Китайската народна република в България.

Срещата се проведе в Българската агенция по инвестиции с участието на и.д. изпълнителен директор на агенцията Христо Етрополски, заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков и началникът на отдел "Договаряне и международно сътрудничество" в ББР Михаил Вълчанов.

Представителите на ББР запознаха гостите от Bank of China с финансовите инструменти, които банката предоставя за подкрепа на българския малък и среден бизнес, и възможностите за достъп до финансови средства за компании с по-висок рисков профил. Подчертана бе и ценната роля на държавната банка, изискваща по-малки обезпечения и съучастие от клиентите си.

Двете институции обсъдиха дългогодишните отношения на Българската банка за развитие с редица китайски финансови институции и разгледаха потенциала за установяване на бъдещо сътрудничество между Bank of China и ББР.

Снимка 631705

Източник: ББР