На 10 години затвор Варненският окръжен съд осъди Атанас Атанасов от за изнасилване и блудство с родната си осемгодишна дъщеря.

51-годишният сексуален насилник бе изправен пред Окръжния съд в моската ни столица, където поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие, съобщиха от апелативната прокуратура.

Атанасов бе признат за виновен за извършените от него престъпления. 10-те години затвор той ще изтърпи при първоначално строг режим. Съдът уважи и двата граждански иска за причинените щети в размер общо на 50 000 лева.

Магистратите зачитат времето, през което е бил задържан с мярка за неотклонение от 1 юни 2015 година. Съдът уважи предявените граждански искове в общ размер на 50 000 лева за неимуществени вреди от майката като законен представител на малолетната си дъщеря.

Според заключението на съдебнопсихиатричната експертиза подсъдимият не страда от психично разстройство, няма симптоми за зависимост към алкохол и психоактивни вещества, гласи съобщението на Варненския окръжен съд.

Атанасов е разведен с майката на детето си. На 31 май 2015 година той се обадил на бившата си съпруга и поискал да вземе осемгодишната им дъщеря. След това завел детето в дома си и го изнасилил, след което извършил и блудствени действия.

Бащата заплашил родната си дъщеря да не казва на майка си за случилото се. Детето обаче разказало за действията на баща си и майката подала сигнал в полицията.

Присъдата подлежи за обжалване в 15-дневен срок.