Сумата за 13-ото издание на кампанията „Българската Коледа” е достигнала близо 1,8 млн. лева след края на благотворителния спектакъл. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Спектакълът се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов” под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Инициативата тази година е фокусирана върху подкрепата на децата в критично здравословно състояние, които се нуждаят от реанимация.

Близо 681 000 лв. са събрани към момента чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на 13-ото издание на „Българската Коледа“. То бе обявено в началото на месеца от държавния глава. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 116 000 лева. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно, поясняват от „Дондуков 2”.

Припомняме, че на благотворителния концерт присъстваха Росен Плевнелиев, Петър Стоянов, Кристалина Георгиева, народни представители, дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“. Негово светейшество Патриарх Български и Митрополит Софийски Неофит отправи специално видео обръщение в подкрепа на децата на България и техните семейства.

Близо 26 млн. лева са събрани в рамките на предишните 12 издания на благотворителната инициатива.

Всеки може да помогне на дете в беда с SMS на 1117, обаждане на номер 09001117, чрез банков превод за "Българската Коледа", чрез ePay.bg или директно с банкова карта от цял свят през сайта на „Българската Коледа“ - http://www.bgkoleda.bg/