От Национална съпротива спазиха обещанието и се събраха отново, за да изразят недоволството си срещу мигрантите. Този път обаче протестът е по-малоброен, като пред храм "Света Неделя" са около 150 души.

Проявата започна, подгрявана от музика, като звучаха патриотични песни. На протеста е и депутатката от "Атака" Магдалена Ташева. Патриотично настроените протестиращите развяват българския флаг и знамената на организацията си "Национална съпротива".

Вече нямаме искания към това продажно правителство. То трябва да си ходи мирно и кротко. Това заяви Петър Низамов - Перата. Той е едно от лицата на протеста срещу мигрантите. Той призова събралите недоволни срещу бежанците да се записват в гражданските патрули, които ще бъдат в София и другите градове на страната, където се е чувствала липсата на "народната милиция".

Перата призова кмета на столицата да подпише декларация, че няма да допусне изграждането на центровете за мигранти и ще закрие досегашните.

Такъв документ трябвало да попишат кметовете на всички градове. Към събралите на протеста той се обърна с думите братя и сестри и призова да не се делят на русофили и русофоби, а да се водят от това, че сме българи.

Почти час протестиращите останаха на площад Света Неделя. След това се отправиха по бул. "Мария Луиза" към крайната си точка - Лъвов мост. Шествието беше предвождано от полицията.

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред премина протестното шествие в София.

От столичната полиция информират, че не са регистрирани сериозни инциденти или нарушения на обществения ред по време на днешното протестно шествие в София.

С цел недопускане на нарушения СДВР предприе мерки за охрана на реда, гарантиране на сигурността и за безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на протестните действия.

Засилено бе полицейското присъствие в района, в охраната се включиха и служители на Дирекция "Жандармерия".

Много полиция в центъра на София чака протеста срещу мигрантите

Много полиция в центъра на София чака протеста срещу мигрантите

Десетки униформени са разположени около "Света Неделя"

Шествието се охранява от много полицаи, които още от следобедните часове завардиха района около сборния пункт.

Маршрутът на шествието е бул. "Витоша", бул. "Княгиня Мария Луиза" до пл. "Лъвов мост", където протестиращите се заканиха да "ловят мигранти".

Очаквайте подробности...