33-годишният воден спасител Ангел Аврамов от Варна извади богоявленския кръст в морксия град, информира Радио Варна.

Аврамов е участвал в изваждането на кръста шест пъти, като в пет от случаите е победител.
23-ма смелчаци скочиха за богоявленския кръст в студените води на Черно море.

Най-малкият е 10-годишния Карло Тодоров, а най-възрастният - 68-годишния Васил Тепеделенев, който за 11-ти път приема това предизвикателство.

Температурата на въздуха при скачането им бе минус 2.5 градуса, а на водата - 4. Преди да започне ритуала от военен катер бяха хвърлени цветя във водите в памет на загиналите моряци от кораба "Ванеса". 

19-годишният Михаил Стратиев от Свиленград извади кръста от ледените води на река Марица в надпревара с още четирима ентусиасти, информира Haskovo.info.

Така за поредна година в граничния град традицията на Богоявление бе спазена въпреки минусовите температури, а старозагорският митрополит Галактион благослови за здраве стотиците граждани, които се бяха събрали на 500-годишният каменен мост.

18-годишният Димитър Йорданов хвана кръста в Созопол.

Младежът се състезава с още 11 души, които се хвърлиха в студените води на морето. По традиция кръста в Созопол е дървен и се чупи на две и така се хвърля във водата. Второто парче от богоявленския кръст е извадено от 21-годишният Калоян Николов.

30-годишният Ивайло Борисов по професия строител извади кръста, хвърлен от Видинския владика Дометиан край видинския бряг.

Ивайло Борисов получи 100 лв. награда осигурена от община Видин.
Общо 18 души се хвърлиха в ледените води на река Дунав на Богоявление към обяд на днешния ден. Между тях бе и 26-годишната майка на две деца Гина Петкова.

Най-възрастният от кандидатите за кръста при мъжете бе 53-годишният Милко Филипов, а най-младият - 20 годишният Румен Наташов.

24 мъже скочиха в р. Янтра за кръста на богоявление във Велико Търново при температура на въздуха минус 9 градуса.
39-годишният търновец Драгомр Върлев извади кръста. Той сподели, че скача за кръста за първи път. Дървеният кръст се счупи в леда, но според владиката това е на берекет.

44-годишният шофьор на ТИР Милен Минков извади кръста на Богоявление в Стара Загора от ледените води на изкуственото езеро в близост до станционната градина.

Живко Николов извади кръста в Търговище.

33-годишният пожарникар Ангел Стоев пък извади кръста в Смолян.