Около 1 200 души са дежурни на територията на цялата страна, които се грижат за безопасността на пътя.

Това обяви инж. Михаил Рашков от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) на брифинг, посветен на актуалната пътна обстановка и предприетите мерки предвид очакваните снеговалежи в следващите дни.

Над 300 машини работят на терен във връзка с очакваното падане на температурите и очакваните снеговалежи в следващите дни.

Той отчете, че моментната обстановка по пътищата в цялата страна е добра и нормална за времето.
Ограничено е движението за тежкотоварните автомобили над 12 тона в района на Смолян поради заледен път. Снеговалежът в района на Смолян не е интензивен. От АПИ пожелават едно спокойно денонощие, защото през уикенда се очаква работата да бъде по-спокойна.

Проходът "Превала" е затворен за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т заради заледяване на пътя.

Пътувайте само с подготвени за зимата автомобили, предупреждава АПИ

Пътувайте само с подготвени за зимата автомобили, предупреждава АПИ

За утре е обявен жълт код за опасно време в Южна България

На свой ред инспектор Илия Георгиев от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) призова всички участници в движението да тръгват добре подготвени на път, да се следи техническото състояние на автомобила, както и да пазят живота на себе си всички около тях.

Той апелира всички да бъдат изключително внимателни, да пресичат само на определените за целта места, никога да не си позволяват да изкачат пред или зад превозното средства. Георгиев се надява годината да бъде безопасна и успешна за всички.

Георги Гатев от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" отбеляза, че вече са създадени необходимата организация, контакти и връзки, съобразно плановете за действие. Той съветва гражданите да изпълняват предписанията на контролните органи и да не предприемат рисковани действия, застрашаващи живота.

Гатев уточни, че от пожарната дирекция имат готовност за временно настаняване на хора в места за пренощуване, ако през следващите дни има затворени пътни артерии. 

Искат от Петя Аврамова да освободи ръководството на АПИ

Искат от Петя Аврамова да освободи ръководството на АПИ

Заради тежката катастрофа край Пазарджик