Протестиращи отново се събират в Триъгълника на властта, предадоха БНР и "Нова".

Това е 56-ти ден от общественото недоволство в страната срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Снимка 494655

Източник: БГНЕС

Организаторите от т.нар. Отровно трио дадоха срок за оставка на кабинета до утре сутринта.

Бомбички са били хвърлени срещу полицаи и жандармеристи след мирното начало на протеста. Съобщава се за най-малко двама ранени, за които не се уточнява полицаи ли са.

Това се случва няколко часа, след като от ГЕРБ обявиха, че са събрали необходимите им подписи за входиране на проекта за нова Конституция.

По информация на bTV на парадния вход на новото Народно събрание, група жени застанаха пред стълбите. Кордон от полицаи е застанал пред тях. 

ГЕРБ сбраха 120 подписа и внасят Конституцията си

ГЕРБ сбраха 120 подписа и внасят Конституцията си

ГЕРБ, ОП, част от независимите депутати и част от "Воля"

"Събирането на подписите отново показа, че те целят единствено да протакат, да се задържат на власт още няколко месеца, да правят нови избори, които да си купят и да бъдат отново на власт. 160 подписа за свикване на Велико народно събрание е абсурдно да бъдат събрани. Въстанието продължава. Ще стоим тук, докато не чуят гласа на народа", заяви един от протестиращите. 

45 пострадали при протестите

45 пострадали при протестите

В трето, първо и пето РПУ има пострадали

Припомняме, че първият ден от новия политически сезон на депутатите беше наситен с редица протести, които започнаха рано сутринта пред сградата на Партийния дом, където вече се помещават народните представители.

Яйца и камъни хвърчаха по сградата от протестиращите. Вследствие на ескалиралото напрежение десетки протестиращи и полицаи бяха обгазени.

От Спешната помощ съобщиха, че 45 души са пострадали на протестите.