Няколко десетки протестиращи са обгазени, а десетина полицаи са откарани в Исул за преглед. В началото на улица "Съборна" има линейка, която оказва първа помощ на пострадалите.

Иначе множеството продължава да скандира " Оставка", макар и видимо част от протестиращите да се разотидоха. От време на време продължава да се хвърлят бомбички.

Десетки полицейски коли са на пост на бул. "Дондуков" в опит да опазят обществения ред при нужда.

Яйца и ябълки срещу лютив спрей пред Партийния дом
Обновена

Яйца и ябълки срещу лютив спрей пред Партийния дом

В първия ден трябва да стане ясно дали ГЕРБ ще съберат

След кратко заседание депутатите приключиха работата си за днес и напуснаха Партийния дом откъм бул "Дондуков" с осигурен полицейски кордон. Такъв обаче не бе осигурен за медии и служители на Народното събрание.

Излизащите от сградата на парламента са замеряни и с димки.

20 пострадали полицаи в протеста

20 пострадали полицаи в протеста

СДВР предупреди, че при ескалация ще използват физическа сила

Припомняме, че първият работен ден от новия политически сезон на депутатите започна с яйца, ябълки и камъни, които хвърчаха по сградата на Партийния дом. 

По-рано 20 полицаи пострадаха на протеста. 

По информация на bTV бизнесменът Пламен Стоянов - Дамбовеца и синът му Димитър са арестувани при сблъсъците пред парламента. Това е съобщил адвокатът им Людмил Рангелов.

По думите му двамата са откарани в 1РУ, като има следи по удари по тях.

Припомняме, че Дамбовеца беше арестуван по време на операция "Октопод" през 2010 г., но така и не беше съден.

Той осъди България в Страсбург заради задържането си. Днес полицаи отведоха и съпредседателя на "Зелено движение" Борислав Сандов. 

Малко по-късно полицията задържа още един протестиращ. Веднага се събраха други недоволни от властта. Убийци, убийци, скандираха недоволните. Пуснете момчето, настояваха събралите се. В подкрепа дойдоха полицаи на мотори. С викове "Мафия" към мястото се приближиха още протестиращи. Полицията е освирквана. Голяма част от протеста се приближи към мястото на събитието на улица Леге. Полицията се оказа обградена от протестиращи в знак на недоволство срещу ареста на момчето.

Потестиращите скандират "Еничари" по адрес на полицаите, задържали момчето и продължават да хвърлят бомбички. 

Момчето вече е освободено, задържани са документите му за самоличност. Той е със скъсани панталони и контузна рана на дясната ръка.