97 деца на загинали и пострадали полицаи получиха Коледна помощ от 700 лева и ваучери. Общата сума на събраните средства за помощ на децата е около 51 хил. лева.

"Професията на полицаите и пожарникарите е сред най-благородните. Служителите на МВР имат важната задача да правят добро за другите, но дори и в мирно време са в риск - когато бдят за нашата сигурност, когато пазят границата, когато се противопоставят на природните стихии. Затова е важно да виждат солидарността на обществото към техните деца", каза вътрешният министър Валентин Радев.

Той откри Коледното издание на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Тя се провежда за 14-та поредна година под патронажа на министъра на вътрешните работи. Чрез есемеси целогодишно се набират средства за кампанията. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.