Нападнаха ме в гръб и малко е трудно да разпозная лицата. Ако не бяха оказал съпротива нямаше да се намеси втория човек и пораженията нямаше да са толкова. 
 
Аз ги гоних и за щастие двама души ги зърнаха. Надявам се, че ако са успели да ги видят по-добре, ще могат да помогнат на полицията.

Това разказа в ефира на Канал 1 Борис Ангелов - главен редактор на сп. „Слава", който беше пребит от двама непознати на 23 април вечерта.

На въпрос как се чувства Ангелов отговори: „Добре съм, особено духом - съм идеално."

Стана ясно, че в телевизията той се е засякъл с новия вътрешен министър Михаил Миков, който беше гост в сутрешния блок на Канал 1 и лично новият министър се ангажирал със случая.

Имах късмета да попадна на млади полицаи, които веднага започнаха да работят и аз съм убеден, че ще разкрият случая. Сантиметър по сантиметър изследваха всичко, подробно се занимаваха с всяка възможност.

"И лекарите в „Пирогов" и полицаите действат изключително бързо и професионално", разказа още журналистът.

Журналистиката се оказа, че е една от най-опасните професии в България, заяви Ангелов и допълни: „Новият министър ми се струва отворен човек, за разлика от някои други, които са работили преди в МВР на високи постове, и се надявам да направи много за системата."

Получавал съм заплахи - но нищо сериозно, разказа Борис Ангелов. По думите му те са били по-скоро от типа: „Как си могъл да напишеш това. Внимавай да няма други такива неща."

И „Слава", „Изи" и „Гранд хотели" - новото ни списание, са наистина лъскави, но не са толкова в жълтата част на пресата. Ние се занимаваме с красивата неща на живота - със звезди предимно, каза още Ангелов. На въпрос дали пишат за политици, редакторът отговори: „Ако в политиката има шоубизнес, а в България има много шоубизнес" и допълни, че пишат всичко, което смятат, че ще е интересно за читателя.

„Ние обикновено пишем кой с кого се събрал, с кого се е разделил, коя звезда чака бебе, кой си е купил апартамент на много ниска цена", каза Ангелов и подчерта, че когато става дума за апартаменти написаното е вярно, защото разполагат с документи, а когато става дума са лични неща - дават на съответния човек възможност да каже дали е така или не.

Редакторът разказа, че освен от Лили Иванова, няма други искове срещу него и се надява всичко да се разреши цивилизовано.

Както аз, така и другите редактори познават много добре лицата, за които пишем. И когато нещата са ни пред очите, трудно е да сбъркаш, заяви Ангелов.

Гледаме да бъдем максимално обективни. Много често съм получавал неща, които не съм публикувал, защото съм смятал, че това може да нарани някого.

В журналистиката има много голяма сплотеност. Обадиха ми се много колеги и много приятели - дори такива, които съм смятал за непукисти, разказа редакторът.
Време да свалим тази броня на недосегаеми и да разкрием човешкото в себе си, каза в заключение Борис Ангелов.