"Малко по малко се връща нормалният живот в Киев". Това заяви пред БНР българинът Красимир Костадинов, който живее в предградие на Киев.

По думите му малко по малко местните бизнеси (магазини, фирми, предприятия) започват да работят.

"Сирените в Киев и областта са ежедневие. Свиква се, но не трябва да се пренебрегват. Усеща се вече, че в Киев стана по-спокойно, защото Русия насочи интереса си към друга територия в Украйна. Хората започнаха да се връщат малко по малко в Киев. Това може да се види от задръстванията, които се получават и са обичайни за няколко милионен град", каза Костадинов. 

Киев предлага "специални разговори" за Мариупол

Киев предлага "специални разговори" за Мариупол

Предлага три "мариуполски стъпки"

По думите му, местните власти и включително кметът на Киев Виталий Кличко, предупреждават, че още е рано хората да се връщат, защото все още е опасно и всичко може да се случи, най-малкото има ракетни удари и не се знае коя ракета къде ще падне.

Според сънародника ни украинци от Полша, Словакия, Румъния, Молдова също се връщат в Киев. Дори хората от западната част на Украйна се връщат в украинската столица. 

ИТН изпраща Станислав Балабанов с делегацията в Киев

ИТН изпраща Станислав Балабанов с делегацията в Киев

Засега не е ясно кои ще са представителите от ДБ и БСП

"Общественият транспорт в Киев работи", каза Красимир Костадинов. Метрото все още е и бомбоубежище, всички станции се използват за това.

"Има определени места, на които хората се крият при евентуална въздушна атака, но не е така масово, както беше в самото начало. Само няколко станции в централната част на града, които не работят", обясни Красимир Костадинов.