Българинът предпочита естествената красота. Това показва изследване на "Галъп интернешънъл", проведено между 1 и 8 ноември сред 835 души. То беше представено на конференцията "30 години. Женският прочит на Прехода и преходите".

Проучването сочи, че 45% от запитаните смятат, че редовната употреба на козметика против стареене е ефективен начин да запазят младия си вид. Това важи особено за жените, при които този дял е 58%, но също и за една трета от мъжете (32%).

Здравословният начин на живот изглежда най-добрата опция за почти всички - общо 85% от участниците в допитването са негови привърженици.

1/3 от българите приемат хранителни добавки, витамини, минерали и т.н., 8% от запитаните казват, че редовно тичат сутрин, 17% - че ходят редовно на танци, а 15% - на фитнес. 55% споделят стремеж към здравословно хранене, а 24% казват, че редовно пазят диети.

Оказва се, че естетичната хирургия масово не се одобрява - едва 27% приемат естетичните хирургични намеси като ефективни.

72% от българите оценяват здравето си като добро или много добро

72% от българите оценяват здравето си като добро или много добро

75,6% от мъжете у нас определят здравния си статут като добър или много добър, а при жените - 68,8%

Проучването показва и че според мъжете една жена е привлекателна най-много до 46-годишна възраст, докато възрастовата граница за един мъж е по-висока - до 51. Според жените пък една жена е привлекателна до 51, а един мъж - до 53. По този начин общо жените са смятани за привлекателни до 49-годишна възраст, а мъжете - до 52.

Жените са много по-тревожни в усещането, че винаги се надпреварват с времето - цели 56% от представителките на нежния пол се чувстват така спрямо 46% от мъжете.

Вероятно по тази причина именно жените са малко по-убедени, че би било добре да можеш да се наслаждаваш на зрелостта и стареенето, а не да се бориш с тях - на това мнение са 85% от тях спрямо 81% от мъжете.

В днешно време за външния вид днес се отделя най-много до половин час дневно (основно при мъжете - 55% от тях твърдят, че отделят по толкова време за външния си вид, но и за 46% от жените това време е достатъчно).

2/3 от жените твърдят, че редовно отделят време за маникюр, а 15% от тях смятат, че често ходят на масаж. Само 3% от представителките на нежния пол ползват инжекции срещу бръчките по лицето си, а половината от жените са на мнение, че често правят прическата си при професионалист.

Българинът не се отказва от домашната ракия, туршиите и прането на балкона

Българинът не се отказва от домашната ракия, туршиите и прането на балкона

Над 70% от сънародниците ни карат гостите си да се събуват