Черен флаг е спуснат на фасадата на Народния театър, където днес е поклонението към големия български артист Стефан Данаилов, пише "24 часа".

Изиграл стотици роли в театъра и киното Ламбо, както го наричаха, остава в спомените на българите като актьор, чиято човечност и ведрост изпълва дори и образите на отрицателните герои.

Той почина на 27 ноември във ВМА. На 9 декември Стефан Данаилов щеше да навърши навърши 77 години

Съболезнования приемаха доведеният му син Росен Цанков, племенницата му Росица Обрешкова, любимите му внуци - деца на Росен Цанков.

От САЩ пристигна и синът му Владимир, заедно със своята американска съпруга. Пред Народния театър още преди началото на поклонението имаше над 30 венци. Висши държавници също изпратиха венци или почетоха лично изключителния български актьор. 

Прощаваме се със Стефан Данаилов

Прощаваме се със Стефан Данаилов

Поклонението ще започне в 11 ч. в сградата на Народния театър "Иван Вазов"

От името на семейството няколко думи произнесе Росица Обрешкова, известна режисьорка и негова асистентка в НАТФИЗ: "Той ни събираше всички на една голяма маса и така ще го запомним. Човекът който беше помислил за всички, който ни обичаше и ние много го обичахме".

Учениците на Стефан Данаилов в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", за които той си остава Мастера, изразиха благодарността си и към таланта, и към човека. "Той беше човек, който наказваше, като прощаваше. Благодарим ти, че преди всичко, преди да ни направиш актьори ни направи добри хора", казаха те.