БДЖ предварително пуска билети за Великденските празници.

Пускането на билетите за Великденските празници за предварителна продажба е с цел удобство на потребителите на железницата. По този начин националният железопътен превозвач дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети и седящи места в БДЖ по принцип се пуска в обичаен срок от 5 дни. За Великденските празници този срок ще бъде удължен. Предвижда се и пускането на допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Билети за празниците могат да се закупят във всички железопътни гари и бюра в страната до 17-и април. Информация за свободните места във влаковете потребителите могат да получат билетните каси и гишетата "Информация" в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200, съобщи БДЖ.

Пътуващите могат да закупят билети и онлайн, но само за определени влакове.

Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз и лесен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента. Хората ще могат и сами да избират спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак.

Разплащането също става по електронен път, като за целта дружеството работи с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент и трябва да се разпечати на хартиен носител. Ако билетът е закупен от таблет или смартфон, той може да се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство и не е необходимо да бъде разпечатван на хартиен носител.