Държавният глава Румен Радев награди преподавателя д-р Светлин Наков със специалната награда на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2017 г. Наков получи приза заради заслугите си, че е запалил хиляди млади хора да се насочат към програмиране и информационните технологии.

"За мен е огромна чест да връча тази награда на господин Наков", заяви държавният глава. "Без информационни технологии и комуникации няма бъдеще", категоричен е Румен Радев.

Наградата се връчва за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии. Наков е носител и на наградата "Джон Атанасов" на президента на Република България.

България произвежда добри програмисти, но те не са достатъчно

България произвежда добри програмисти, но те не са достатъчно

Секторът се развива добре, защото държавата не се намесва, смята Светлин Наков

Президентът изтъкна, че Наков е поел една просветителска мисия. "Да работи за младите хора, за нашето бъдеще, да работи за формиране на съзнание и отговорности у младите хора, защото истината е в дигиталното бъдеще", изтъкна Радев.

"Не можем да говорим за модернизиране на България без развитието на информационните и комуникационните технологии", категоричен е президентът. "Това е най-бързо развиващият се сектор в нашата икономика и то с едни много смели крачки и с най-голяма добавена стойност", подчерта Румен Радев.