Преустановяват се спортните мероприятия на закрито в областите с потвърдени случаи на коронавирус, съобщават от Министерството на младежта и спорта.

При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, спортните мероприятия на закрито ще се провеждат без публика.

Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат без публика, като се забранява провеждането на такива, в които участват деца.

В областите без потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние един метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място.

Министерството на културата даде указания на културните институти за коронавируса
Обновена

Министерството на културата даде указания на културните институти за коронавируса

До второ нареждане се преустановяват културни мероприятия

От министерството на спорта посочват, че трябва да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието.

При международни спортни мероприятия участници от рискови страни трябва да са преминали 14-дневна изолация на територията на страната.

Заповедта, подписана от спортния министър Красен Кралев, е изпратена до всички лицензирани спортни организации. Тя е издадена във връзка с предписанията на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на коронавируса.