С освирквания и скандирания "Оставка" близо 200 роми пред Министерския съвет искат оставката на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов.

Поводът за недоволството са изказвания на Каракачанов по случая Войводиново, с които той "всява етническа омраза", по мнението на протестиращите.

Каракачанов: Гетата не се търпят
Обновена

Каракачанов: Гетата не се търпят

Тотално обвързване на социални помощи с труд и образование

Припомняме, на 7 януари 33-годишен командос беше пребит. Първоначално в побоя участвали двама цигани - братя от махалата на 17 и на 21 години. Побоят започнал, след като командосът им направил забележка да не създават опасност на пътното платно. По свидетелски показания към биячите се присъединили и още обитатели на циганската махала. Побоят предизвика силен обществен отзвук.

Протестът се провежда под засилено полицейско присъствие.

Протестиращите носят и плакати с надписи "Каракачанов върви си", "Каракачанов не разделяй обществото", "България казва не на расизма", "Не щем ви фашизма, а искаме социална справедливост" и други.

Александър Методиев, станал по-известен още като Бат Сали, коментира, че се радва на протеста като един от начините ромите да изразят тяхното несъгласие с един вицепремиер, който се опитва да раздели нацията.

Каракачанов пита: Вие как ги наричате (циганите)?

Каракачанов пита: Вие как ги наричате (циганите)?

За решение на Светия синод или ООН циганите да са роми пита Каракачанов

Според него един вицепремиерът трябва да бъде вицепремиер на всички български граждани и няма право да говори по този начин към един етнос. По думите му този етнос е изстрадал народ и има предци, които така са направили, че са допринесли за благото на България.

Припомняме и думите на вицепремиера Каракачанов. Той нарече циганите, извършители на побоя над военен във Войводиново, "нагли" и декларира, че ще постави на обсъждане в Министерски съвет програма от мерки за справяне с циганската престъпност.

"Всички се гордеете, че националната ви принадлежност е българин, но етническата ви принадлежност е на циганин. Не трябва да се срамуваме, че сме цигани, защото ние живеем в нашата държава и тя е нашата майка родина България", изтъкна той.

Циганите настояват Каракачанов да си ходи, защото ромите нямат права и защита в държавата.
Циганите не го искат в парламента.

Как се плаща токът, като е незаконна постройката, питат демонстрантите.

Има необразовани цигани заради такива като него, за да може да им купува гласовете с две кебапчета върху масата и 50 лева под масата по време на изборите, твърдят друга част от протестиращите роми.

На циганите им дайте да чистят София и България, но ако не искат, българите ще ги молят да им почистят боклуците, обявиха протестиращите.

Няма право той да събаря къщите на хората. скочиха недоволстващите. Ние имаме образовани хора и ако не излязат три дни на работа, България ще потъне в боклуци, стана ясно от думите на простиращите цигани.

"Каракачанов долу", "Каракачанов върви си", скандират ромите.

Временно прекратяват протестите във Войводиново

Временно прекратяват протестите във Войводиново

Цигани излизат на протест за оставката на Каракачанов

"Мили братя и сестри, нека да покажем, че ние сме български граждани, че сме част от България и ние не сме бежанци. Ние не сме извънземни и не сме парашутисти и трябва да се държат с нас подобаващо. Днес сме тук да кажем твърдо не на разделението, обидите и расизма, а да на разбирателството", призовават насъбралите се цигани.

Циганите са против нарушаването на законите и човешките права. Те искат да работят за разрешаването на проблемите в обществото.

Каква работа има един вицепремиер да отиде там и да създава етническо напрежение, недоволстват още ромите.

Циганин нападна с брадва курсанти на НВУ
Обновена

Циганин нападна с брадва курсанти на НВУ

Нападателят е арестуван