Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че Радиото изпълнява задълженията си на обществена медия, съобщава Бълграско национално радио на своята официална страница.

"Позицията е по повод ултиматума, който вицепремиерът Валери Симеонов даде на няколко медии, сред които и Националното радио, да получи извинение за начина, по който беше отразено участието му в Нова телевизия преди няколко дни", коментират от БНР.

"Ръководството на БНР изцяло подкрепя журналистите в медията и категорично отхвърля всякакви заплахи и опити за оказване на пряк или косвен натиск върху тях в изпълнение на професионалното им право и задължение да водят диалог, да задават въпроси и да очакват отговори в интерес на българското общество, се посочва в позицията на ръководството на БНР", допълва медията.

Валери Симеонов не се извинява, а иска извинение от медии

Валери Симеонов не се извинява, а иска извинение от медии

Закани се да отстоява човешките си права и в съда

Припомняме, Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов изисква извинение в срок от 24 часа от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР.

"В противен случай ще защитя правата си по съдебен път", пише Симеонов. Позицията му е публикувана на страницата на Министерския съвет, на Фейсбук профила на вицепремиера и е изпратена като мейл до споменатите медии.

Повод за исканото извинение от Симеонов е участието му в сутрешния блок на Нова телевизия от петък, 6 октомври 2017 г.

"Свободата на словото не е право само на журналистите, свободата на словото е право и на всички останали граждани в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците", коментира в своята позиция Симеонов.