"Ние, работещите в Българската национална телевизия, изпитваме огромно възмущение от бруталното посегателство върху граждани." Това се съобщава БНТ в своя позицият във връзка с нападението над журналиста Иво Никодимов.

"Когато агресията е насочена срещу журналисти, тя се превръща в саморазправа със свободата на словото. Обществената телевизия винаги е стояла зад ценностите на гражданското общество, които гарантират правата на всеки един гражданин и отговорността той да бъде защитен. Затова се надяваме, че извършителите на нападението на журналиста Иво Никодимов и други граждани ще бъдат открити и наказани. БНТ изказва благодарност на екипа на ВМА и служителите на МВР за своевременната реакция", допълват БНТ.

Трима мъже връхлетели на Иво Никодимов

Трима мъже връхлетели на Иво Никодимов

Журналистът е в болница

Изпълнителният съвет на КТ "Подкрепа" остро осъжда нападението над журналиста от БНТ Иво Никодимов. "Възмутени сме от подобен вид агресия, която е посегателство не само срещу личността, но и накърнява интересите на обществото да бъде информирано", коментира Подкрепа.

"Не ни се иска да вярваме, че този вандалски акт има общо с изказваното несъгласие на водещия от БНТ с опитите за допълнително налагане на антиработническо законодателство", допълват те.

КТ "Подкрепа" като организация с водеща роля при утвърждаването на свободата на словото в България, изразява гнева си, че у нас все още на свободомислещите журналисти се гледа като на мишени, а не като на фундамент на демокрацията.

Призоваваме инситуциите да приложат цялата строгост на закона по разкриването и наказването на извършителите.