Гладуващият общественик Николай Колев-Босия, който продължава протеста си вече 77 дни, публикува в блога си критичен постинг за мотивите, с които "Демократична България" поиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски.

"Вече категорично искат оставката на Московски. Но! Забележете каква е причината! Причината била в липсата на коланите в автобусите. А защо не в цвета на седалките? Това е перфектен начин за повод за оставка, който обслужва едного. Бихте ли се сетили кого?" - коментира Босия.

Здравословното състояние на общественика е силно влошено след 77-дневната гладна стачка, която продължава.

Демократична България настоява за оставката на Московски

Демократична България настоява за оставката на Московски

Искат и независим одит на дейността на АПИ

На 26 август той публикува отворено писмо до вътрешния министър на Германия Хорст Зеехофер, с което го моли за среща.

"Господин Зеехофер,
Не зная още колко време живот ми остава, защото вече трудно мога да ставам от леглото си заради слабост. През дома ми преминаха представители на цялата държавна власт и политически лидери.
Всички знаят корупционния проблем, съчувстват, но се оказаха безпомощни да подкрепят исканията ми за оставка на министъра на транспорта. Министър, извършил много престъпления, включително и катастрофа в пияно състояние, при която загина собственият му син. Министър без реални морални или политически ориентири, зависим лично и само от премиера. Национален срам.
В оставащите ми дни живот бих искал да се срещна с Вас, господин Зеехофер, или с упълномощен от Вас представител! Не за да Ви задължавам, нито да поемате каквито и да било отговорности против волята си, а защото Вие сте последният лъч надежда за преодоляване на тази държавна и европейска корупционна криза. Светлина, която има сили да преодолее българската политическа тъмнина и да спаси хиляди животи на европейски граждани. Много други лидери не успяха!" - пише Босия.

Той посочва, че разполага с хиляди документи, доказващи съществуването на корупционна практика, които е предал на властите.

"След обявяването на гладна стачка, властта предприе създаването на Парламентарна комисия за проверка на сигнали от граждани. Комисия от 5 човека с председател, депутат от управляващата партия - управляващите ще проверяват собствените си министри!? Напълно антидемократична практика. Да не говорим, че на изминалите заседания се установиха чудовищни факти за членовете на тази фиктивна комисия, която има роля единствено да пречупи за пореден път волята на будните граждани."

Заради появилите се спекулации, че Босия симулира гладна стачка, той публикува снимки, показващи критичната загуба на тегло, която вече представлява реална заплаха за живота му.

Снимка 375408

Източник: Босия - От всичко по малко